Thursday, January 14, 2010

kekusutan yang perlu dihadapi...

ermm..mlm ni aku nak naek bas balik KL dah..
esok dah kena keje..tapi payment bulan 12 still xdpt..aku nak makan ape kat sane nanti??

interview kat TM quite ok tapi mok ckp xde kekosongan kat klantan..
kalo dapat kat luar mmg aku xleh nak survive..
sebabnye berstatus kontrak slama 1tahun tanpa ape2 elaun..gaji RM1250..
rmh sewa+makan+biltpon++++..cukop ke???kire cukop2 makan je..xleh nak saving..
aku keje skrg rmh dah free..tapi payment yg lambat..tu je poblem..
dah behutang keliling pinggang sampai ke lutut nih..haha


ermm..nak retest WI lagi..dkt 1k jgk..mane la aku nak cekau duit nih..
aku byk abiskan mase dok sorng2 dlm bilik je..
pk ape yg patut aku wat..too many things too deal with..
adik2 kat umah pon slalu wat prangai..sedih giler tgk..rase mcm aku nih xde ape..
xleh nak tegur sikit..trus ngamuk..

aku kesiankan mok n ayh..ayh sakit..hujung bln nih nak wat treatment..
kena masuk wad..mok akan ulang alik dr rmh ke hspital..
mlm tggu ayh kat hospital..pagi balik umah antar adik2 skolah..
cian kat mok..sedihh..aku xleh nak tlg mok dh lps aku g ni..
sebak rase ati aku nak g..berat je..

ntah..aku dah buntu..byk benda aku nak kena fikir..
mcm2 mane pon aku kena face sume nisendiri..aku xnak susahkan org lain dah..
biar aku susah sbb org jgn org susah sbb aku..
sedihhhhhhhhhhhh sgttttttttttttttt....

sekian..

p/s : ah keong..tolong la byr gaji..aku dah kering sgt2 dah..



3 comments:

stu_comot said...

jgn simpan sensorang..im here kan..have a safe journey na..

MatekuMerah said...

hehe..xsimpan pon ngn cyg..huhu..

masyeh yg..lebiuu...

stu_comot said...

haip2!!